Stryker 955 carrier on SSB

This is the place to post your general tips, or need to have a question on your install here.

Moderator: JR Moderator

User avatar
Wordwide & Qualified
Wordwide & Qualified
Posts: 1617
Joined: Sunday, 18 July 2010, 17:54 PM
Radio: (non-sponsor) 29 LTD
Antenna: *Censored*

Stryker 955 carrier on SSB

Post by 543FtWorth » Saturday, 30 August 2014, 11:16 AM

I couldn't find any info on this issue so I thought I'd share what I found. To make long story short the radio had a carrier on SSB when the RF power on the faceplate was turned up past 10:00 or so. When you remove the bottom cover all was well. If you even hovered the cover over the bottom of the rig you got a carrier. I finally used a smaller cover from a cobra 25 and narrowed down the location. I found one of the enclosures on the board not soldered to ground. First I added the ground strap you see in the pic below and the issue improved. I ended up having to solder the little pads by making an extension for my soldering iron with some spare solid copper wire. Once the pads were soldered to the boxes it works fine. The issue still pops up if I drop way down to 25mhz where the swr is well over 5:1 but no issue on a dummy load.

[img][IMG] ... 93659a.jpg[/img][/img]

[img][IMG] ... 2964ba.jpg[/img][/img]

And here is a pic of the resistor you have to remove to "expand" this "10 meter" radio....that booger on my finger is the resistor :lol:

[img][IMG] ... a73e98.jpg[/img][/img]

Post Reply Previous topicNext topic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest